Bekijk ook: Wheels of Wonder
 • Lange
  bloeiperiode
  Bloeit van begin zomer tot begin
  winter (zolang de zon schijnt).
 • Winterhard
  Bestand tegen winters
  tot wel -18 graden Celsius.
 • Compacte
  soorten
  Een zeer compact formaat
  tot 15-20 cm hoog.
 • Droogte-resistent
  Droge lucht en felle zon zijn geen probleem.
 • Kleurrijk
  Kies uit 9 prachtige, felle kleuren!
 • Ziekte-resistent
  Een sterke plant
  bestand tegen ziektes.

Jewel of Desert Story

Je loopt in de woestijn. Je hebt dorst. Je loopt door, en wat zie je? Een paradijs van kleur. Zijn dromen bedrog? Denk het niet!

Jewel of Desert is een serie van compacte Delosperma met vele, felgekleurde bloemen. Water hebben ze nagenoeg niet nodig. Ze houden van droogte & een volle zon. Deze nieuwe Delosperma bloeien van mei tot en met begin winter zolang de zon schijnt. Ook kunnen ze tegen koude winters. Ze worden niet voor niets IJsbloem genoemd. Deze nieuwe Jewel of Desert Delosperma (IJsbloemen) zijn nu ook verkrijgbaar in het tuincentrum bij u in de buurt.

Veredelaar

Koichiro Nishikawa

Ik, Koichiro Nishikawa, ben geboren en getogen in Japan. Mijn bedrijf heet Florsaika. Ik heb altijd gedroomd van planten die droogte-resistent zijn, snel groeien en altijd bloeien met prachtige kleuren.

Achtergrond

Daarom ben ik in 1996 in Japan begonnen met de veredeling van Delosperma. Het duurde mij met de verschillende seizoenen echter veel te lang. Dus ben ik in 2006 met mijn liefdevolle gezin naar Ecuador verhuisd.

Hoog in de bergen kan ik 12 maanden lang nieuwe kruisingen maken. Alles gaat hierdoor veel sneller. Ik heb mijn doelstellingen dus waargemaakt: de Delosperma 'Jewel of Desert' series. Om ze te zien hoef je niet naar Ecuador te komen. Dankzij de inzet van Plantipp en Ron van Dijk zijn de Delosperma nu overal verkrijgbaar.

Onderhoud & gebruik

De Delosperma moeten geplant worden in de volle zon. De grondsoort is niet belangrijk, maar de grond moet wel zeer goed waterdoorlatend zijn.

Delosperma hebben een hekel aan natte voeten. Verwen ze niet teveel. Verwijder de uitgebloeide bloemen om de nieuwe bloei te stimuleren. De Jewel of Desert Delosperma zijn prachtig in gemixte containers, rotstuinen, vaste planten borders en voor groene daken.

Volg Delosperma op Facebook!

Contact

Deze Delosperma zijn kwekersrechtelijk beschermd. Vermeerdering zonder toestemming is niet toegestaan. Voor meer informatie over het royalty management en de verkrijgbaarheid van deze soorten neemt u contact op met:

Azië-Pacific - Plantipp BV www.plantipp.eu kim@plantipp.eu